Under fliken ”Inspiration” lägger vi upp bilder på inspirerande objekt eller projekt. Vi visar bilder på betongprojekt som är målade med betongfärg från oss. Vi fyller på med bilder och berättelser allteftersom.

Betong är ett material som traditionellt stått för grå tråkighet, konstruktioner och ruffiga miljöer. Betong finns i vårt samhälle i olika konstruktioner och varianter. Oftast i form av broar, murar, avgränsningar eller byggnader. Men med små medel, kan betong bli så mycket mer! Det är ett stabilt och beständigt material. Med bra formar, bra teknik och stor fantasi kan det bli nästan vad som helst. Genom att dessutom lägga till en dimension till, betongfärg, så omvandlas grå tråkighet till något vackert!

Vi vill inspirera dig till att hitta nya uttrycksformer, ett nytt sätt att se på betong och hitta glädjen i ditt skapande! Med mustiga, kulörstabila färger i form av silikatfärg, hos oss kallad betongfärg, utvecklar du ditt projekt till något mer.

Om du gillar den hårda, kärva men ändå mjuka ytan hos betong och vill att den ska synas, kan du välja att måla detaljer eller delar av ditt objekt. Du kan också förtunna färgen så att den blir laserande, då syns betongens struktur igenom färgen. Eftersom färgerna är blandningsbara med varandra och kan göras laserande, finns oändliga möjligheter till kreativt skapande. Dina objekt blir helt unika!

Skicka gärna bilder på dina projekt till oss, du kan vara med och inspirera andra! Tillsammans kan vi påverka hur vi ser på betong och det vore väl spännande!

Titta gärna in i vårt inspirationsgalleri >>