Betongfärg till betongföremål – så klart!

Decorelle Betongfärg är en speciell färg. Den är anpassad för betong på det sättet att den förenar sig med underlaget och bildar en enhet. Det gör att färgen sitter så mycket bättre än annan färg! Färgtypen kallas också silikatfärg. Pigmenten är kulörbeständiga, det betyder att färgen inte bleknar eller gulnar. Mer beständighet finns inte! Tidigare har den här typen av produkter bara funnits i stora förpackningar, men vi har sett behovet att små förpackningar; för utsmyckningar med många kulörer och för alla trädgårds- och inredningsprojekt med betong, som blommar runt om i vårt land! Vi vill också erbjuda ett större utbud på kulörer. Det finns ju så mycket man vill göra!

Sätt färg på dina idéer

Färgerna kan blandas med varandra. Du kan alltid tillsätta vitt eller svart för att få en intensiv kulör att ”lugna ner sig”. Kan du lite färglära, så kan du alltid få till nyanser efter egen kreativitet. Normalt stryker man två gånger för att få en hållbar yta. Det kan t.ex innebära att man använder två nyanser av en kulör.

Med hjälp av förtunningen, kan man också göra laserande målning. Man tunnar färgen till önskad effekt och får en färg där betongen ”lyser igenom”. Det kan också vara lättare att få önskad effekt med flera tunna färglager, än ett tjockare. Laserande målning kan bli som akvarellmålning, tunna skikt där kulören bara anas. Mönster och struktur i betongen syns tydligare och samspelar med färgen.